fbpx
Політика

КМДА не може ввести посилений режим паркування в центрі Києва через відсутність евакуаторів – О.Попов

 Київська влада не може ввести в центрі міста посилений режим паркування через неможливість використовувати евакуаторів. Про це повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент УНН

 "У нас є деякі правові моменти. Наприклад, питання використання евакуаторів… Якщо у влади не буде права через евакуацію звільнити вулицю, то як ми можемо впливати на ситуацію в цілому. До цих пір ми не маємо права використовувати евакуацію, і можемо евакуювати тільки під час надзвичайних ситуацій або її загрози", – повідомив О.Попов.

 За словами голови КМДА, питання евакуаторів у Києві було розглянуте у першому читанні у Верховній Раді. Однак остаточна дата введення посиленого режиму паркування в центрі столиці поки не відома. Крім того, О.Попов не виключає можливості застосування евакуаторів взимку під час великих снігопадів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, в Києві з 1 листопада планують посилити контроль за паркуванням у центральній частині міста. Як зазначив під час наради 7 жовтня голова КМДА Олександр Попов, "до 1 листопада треба з ДАІ провести спільну нараду і розуміти, які можливості має ДАІ, щоб дуже жорстко поставитися до контролю в частині незаконного паркування".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 "Ми кожен раз, коли їдемо на роботу через центр, бачимо знак про заборону паркування або навіть зупинки, а під знаком авто, і вони так цілодобово стоять і ніхто на них не звертає уваги. Це проблема, і нам її треба вирішувати разом з державної ГІБДР. Тому я просив вас (ДАІ – ред.) поки на своєму рівні це питання обговорити, і з 1 листопада заборонити паркування автомобілів у центральній частині міста, там, де вона сьогодні заборонена", – повідомив О.Попов.

 Джерело: УНН

Читайте також: