fbpx
Політика

Олена Лукаш розповіла про кроки України після підписання Угоди з ЄС

 Питання європейської інтеграції України в даний момент – одне з ключових у Міністерстві юстиції України. Зараз країна впевнено рухається до Вільнюському саміту, намагаючись виконати всі необхідні вимоги Євросоюзу. Підписання Угоди про асоціацію з ЄС є лише початком роботи України з впровадження євростандартів. Після підписання Угоди українську владу чекає серйозна робота з приведення законодавства у повну відповідність з вимогами Євросоюзу. Про це заявила міністр юстиції України Олена Лукаш.

 Олена Лукаш пояснила, що таке проект Угоди про асоціацію з ЄС: «Це перелік вимог про те, як Україна зміниться в напрямку євростандартів і стане кращою. У цілому ж тут мова йде про практичне впровадження близько 400 директив і регламентів ЄС, а також інших актів ЄС».

 За словами міністра, сюди варто віднести й інші зміни законодавства України, які будуть виконані на вимогу Євросоюзу. Як зазначила Лукаш, у Вільнюсі відбудеться початок тривалої роботи України по впровадженню вимог і стандартів Євросоюзу. Така робота розрахована на 10 років.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 «Зараз ми не дивимося у віконце, а розробляємо нормативно – правові акти, які Україна зможе впроваджувати відразу ж після підписання Угоди. Приміром, багато торгових питань почнуть діяти після того, як спеціальний депозитарій в Євросоюзі отримає ратифікаційний документ від України. Такі питання будуть діяти на тимчасовій основі, до повної ратифікації Угоди у всіх країнах ЄС», – розповіла міністр юстиції.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Як зазначила Лукаш, уряд буде концентруватися на виконанні плану дій для лібералізації Євросоюзом безвізового режиму для українців. Вона запевнила, що ліберизація візового режиму є головним пріоритетом для України. Крім того, уряд України буде супроводжувати всі нормативно – правові акти, які потребуватимуть аналізу на відповідність «євронормами».

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: