fbpx
Економіка

Реалізація конституційних прав – ключове питання в діяльності ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

  Одним із найважливіших заходів щодо забезпечення законності є право громадян на звернення до державних органів влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій різних форм власності, громадських об’єднань.

 За одинадцять місяців поточного року відповідно до Закону України „Про звернення громадян” до ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві на розгляд від громадян надійшло 67 письмових звернень, які є заявами. У порівнянні з відповідним періодом 2012 року до ДПІ надійшло на 42 письмових звернення менше.

 З початку року надійшла 1 скарга на неправомірні дії працівника Міндоходів, відносно якої заявнику у визначений законодавством термін надано роз’яснення по даній ситуації.

 Із загальної кількості 2 звернення були колективні та надійшли від мешканців багатоквартирного будинку щодо ведення підприємницької діяльності, в яких загалом звертались 46 осіб.

 Найбільша кількість (по 27 звернень) стосувались оподаткування доходів від підприємницької діяльності та оподаткування податком на доходи фізичних осіб, 13 звернень – щодо інформування про ухилення від оподаткування, 6 звернень – щодо дотримання законності; 5 звернень стосувались контрольно-перевірочної роботи, 5 – плати за землю; по 2 звернення надійшло з питань реєстрації та обліку та виконання судових рішень, по 1 зверненню надійшли з питань сплати держмита, відмови від ідентифікаційних номерів, місцевих податків і зборів.

 Усі звернення розглянуто без порушення терміну розгляду, встановленого Законом України „Про звернення громадян”. По 63 зверненнях надано роз‘яснення, у 4 випадках звернення направлено за належністю.

  За матеріалами: ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: