fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Тернополі хочуть засудити депутата за прапор ЄС над ОДА

Проти депутата Тернопільської обласної ради Степана Барни відкрили кримінальну справу за підняття прапора Європейського союзу. Зокрема, депутат тернопільської ОДА підняв прапор Євросоюзу над будівлею облдержадміністрації. Про це стало відомо від самого депутата. Його слова передають у прес-службі «Третьої української республіки».

Як розповів Степан Барна, правоохоронці інкримінують йому «наругу над державними символами».

«Над спорудою Тернопільської обласної адміністрації були вивішені прапори України і Європейського союзу, за що проти мене в управлінні Міністерства внутрішніх справ вирішили порушити кримінальне провадження за нібито наругу над державними символами», – повідомив тернопільський депутат.

Читайте також:  СБУ відпрацьовує версію про причетність російських спецслужб до організації вбивства Ірини Фаріон

Також Барна стверджує, що проти нього тернопільські правоохоронці порушили кримінальні справи за «зловживання службовим становищем» та за блокування доріг. щодо «зловживання службовим становищем», пояснив Степан Барна, правоохоронці вважають, що він був причетний до організації виїзду протестувальників до Києва на Євромайдан.

Варто відзначити, що кримінальне провадження було відкрито також щодо декількох активістів, – Володимира Стаюра, Марії Бабюк і Марії Чашки. Зокрема, правоохоронці хочуть покарати активістів за блокування держустанов.

Читайте також:  Трагедія в дитячому таборі в Карпатах: від удару блискавки загинув 22-річний волонтер

«На мою думку, нинішня влада вже усвідомила, що прямий розгін акцій протесту – це помилковий шлях. Саме тому вони перейшли у формат залякування учасників акцій протесту на місцях», – міркує Степан Барна.

Раніше повідомлялося, що 12 грудня 2013 року в місті Черкаси також відкрили кримінальну справу за фактом підняття прапора Євросоюзу. Прапор ЄС в Черкасах підняли на флагштоку біля будівлі мерії. Про це повідомив заступник мера Черкас Павло Карась.

За матеріалами: 3republic.org.ua, pravda.com.ua

Читайте також: