fbpx
Економіка

На захист мисливських угідь Януковича витратять 28 млн гривень

Управління водних ресурсів уклало договір з компанією «Укртрансбуд», яка повинна буде провести заходи щодо захисту від підтоплення деяких населених пунктів. Йдеться про наступні населені пункти, – Богдани, Пилява, Андріївка, Сухолуччя, Любимівка, а також про сільськогосподарські угіддя Вишгородського району, які прилягають до Київського водосховища. Варто відзначити, що угоду з компанією в управлінні водних ресурсів уклали за результатами тендера. Про це повідомляє видання «Наші гроші», посилаючись на інформацію з «Вісника державних закупівель».

За наявними даними, загальна вартість операції склала 27,74 мільйона гривень.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Передбачається розчищення річки Жидок, розчищення водних каналів, реконструкція гідротехнічних споруд, а також пристрій двох водойм – випарників в селі Любимівка. Всі ці роботи повинні провести за рахунок державного бюджету України до кінця 2014 року», – стверджує видання.

Ситуацію із захистом лісових і сільськогосподарських угідь від підтоплення прокоментував начальник відділу інвестиційної політики «Київводресурсів» Михайло Шульга. Як стверджує Шульга, в даний момент річка Жидок впливає на підтоплення лісових і сільськогосподарських угідь Любимівської і Сухолуцької сільських рад, Димерського лісового господарства та Дніпровсько-Тетерівського мисливського господарства.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Примітно, що саме в Дніпровсько-Тетерівському заповіднику і знаходиться мисливська резиденція президента України Віктора Януковича, іменована «Сухолуччя».

Крім того, главою правління в корпорації "Укртрансбуд" є Сергій Романенко. Ця корпорація почала вигравати державні тендери ще в жовтні 2010 року. З тих пір корпорація отримала замовлень на 122,020 мільйона гривень.

За матеріалами: nashigroshi.org

Читайте також: