fbpx
Політика

Депутата Колесніченка хочуть позбавити мандата

 Підприємець з Севастополя Віктор Наганов оскаржує результати виборів по 225-му мажоритарному округу, на якому здобув перемогу депутат Партії регіонів Вадим Колесніченко. Як наголошується, Наганов звернувся до суду, пославшись на порушення, встановлені в ході судових розглядів після оголошення результатів виборів.

Слід зауважити, що Наганов і сам брав участь у виборах як самовисуванець.

Судячи з усього, він вирішив наслідувати приклад Юрія Кармазіна, якому, шляхом звернення до Вищого адміністративного суду України, вже вдалося позбавити трьох депутатів їх мандатів.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Віктор Наганов, у свою чергу, також наполягає на тому, щоб результати виборів по 225-му округу були скасовані. Як він стверджує, виборчі комісії на цьому окрузі були сформовані нелегітимно і це вже підтвердив суд, однак Центральна виборча комісія ніяк на це не відреагувала.

При цьому Наганов нагадав, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини, легітимними вибори можуть бути визнані виключно в тому випадку, якщо вони проводилися чесно – в іншому випадку необхідно проводити перевибори.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За його словами, якщо суд відхилить його позов, то він звернеться до ЄСПЛ.

За матеріалами: telegraf.com.ua

Читайте також: