fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Трьох активістів і міліціонера застрелили з одного типу зброї – ЗМІ

Трьох активістів і міліціонера на Євромайдані застрелили з одного типу зброї. Про це стало відомо з висновку експертизи. Зокрема, смертельні поранення трьом активістами та міліціонеру були нанесені з одного типу зброї – гладкоствольної. Про це повідомляє УНН, посилаючись на свої джерела в Міністерстві внутрішніх справ України.

«Всі смертельні поранення трьом активістамта міліціонеру за висновком судово-балістичної експертизи були нанесені з однакового типу зброї – гладкоствольної», – заявив співрозмовник агентства.

 Як зазначило джерело, вказана зброя не застосовується внутрішніми військами і спецпідрозділами органів внутрішніх справ України.

«Слідство повністю виключає можливість використання такої зброї спецпідрозділами органів внутрішніх справ і внутрішніх військ», – заявили в прокуратурі.

 Раніше в прокуратурі розповіли, що один співробітник столичної міліції і троє протестуючих були вбиті в столиці України із застосуванням зброї, яка пристосована для стрільби мисливськими патронами. Йдеться про мисливські патрони, які заряджаються кулями і картеччю.

 Втім, представники прокуратури спростували можливість використання вогнепальної зброї працівниками правоохоронних органів.

 Нагадаємо, що під час масових зіткнень з міліціонерами на вулиці Грушевського в Києві загинули дві людини – громадянин республіки Білорусь і громадянин України. Крім того, 25 січня 2014 року в лікарні після отриманого в Києві вогнепального поранення помер інший активіст, – житель Львівської області. Як стало відомо, увечері 24 січня 2014 року до Голосіївському районі столиці неподалік від гуртожитку співробітників органів внутрішніх справ був убитий 28-річний міліціонер.

Читайте також: