fbpx
Політика

У Криму заборонили діяльність ВО «Свобода»

Президія парламенту Автономної республіки Крим заборонила на території півострова символіку і діяльність Всеукраїнського об’єднання «Свобода». У парламенті Криму також заборонили й інші формування, що мають «радикальний характер».

Таке рішення депутати пояснили «загрозою національній згоді, правопорядку та громадській безпеці». Про це стало відомо з опублікованого рішення «Про заходи щодо сприяння охороні порядку і громадської безпеки на території Автономної Республіки Крим», передає ИТАР-ТАСС.

 У цьому документі парламент доручив головному управлінню МВС України в АР Крим «використовувати всі способи і повноваження, що не суперечать українському законодавству, щодо захисту життя, здоров’я, свобод і прав громадян, власності від протиправних посягань». Варто відзначити, що кримські депутати вирішили посилити охорону на в’їзді до Криму.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У свою чергу, головне управління Служби безпеки України в Криму буде «припиняти на території кримської автономії діяльність радикальних організацій, груп та окремих осіб, які зазіхають на державний лад, законні права громадян та інтереси держави».

 Нагадаємо, що раніше кримські депутати направили в Київ запит з вимогою заборонити діяльність ВО «Свобода». Президія Верховної Ради Автономної республіки Крим просить Міністерство юстиції і МВС України заборонити діяльність партії «Свобода». Про це стало відомо з відповідного звернення Президії Верховної Ради АРК.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Зокрема, кримські депутати звинуватили представників ВО «Свобода» у діях, які носять «расистський, антисемітський і ксенофобський характер». Останнім часом, як вважають кримські депутати, дії «свободівців» стали носити все більш радикальний характер.

Читайте також: