fbpx
Політика

Призначення А. Яценюка прем’єр-міністром негативно позначиться на відносинах України з РФ

РФ відразу ж відреагує на призначення А. Яценюка прем’єром – політолог.

  У разі, якщо в Україні уряд очолить опозиціонер Арсеній Яценюк, то Україна може не отримати знижку на газ і матиме проблеми із кредитом від Росії. Про це під час відеомосту Москва – Київ заявив заступник директора Інституту країн СНД Володимир Жарихін, передає кореспондент УНН.

 “І у владі, і в опозиції прекрасно розуміють, що зі сторони Росії буде визначена та прорахована реакція, і вона, Росія, матиме на таку реакцію повне право. Українські грамотні економісти та грамотні політики повинні розуміти, що вони роблять”. – зазначив В. Жарихін.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Він додав, що в разі якщо А.Яценюк, ставши прем’єром, почне одразу ж підписувати угоду про ЗВТ з ЄС, то він має надію, що в закромах ЄС знайдуть потрібні йому 20 млрд дол. “Але я думаю, що таких наївних людей, які живуть з такою надією, в Україні вже не залишилось”, – резюмував експерт.

 Він додав, що навряд завтрашній саміт Росія-ЄС зможе вирішити політичні проблеми України. “Ніхто за українську політичну еліту її проблеми не вирішить. Але я впевнений, якби не було помсти з боку Брюсселю до президента України, то можна було б знайти розумний варіант вирішення конфлікту, адже Україна знаходиться між Росією та ЄС. І необхідно шукати варіант, за яким Україна могла б мати ЗВТ і з Росією, і з ЄС одночасно. Такі варіанти можливі”, – резюмував політолог.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Джерело: УНН

Читайте також: