fbpx
Політика

Регіонали голосуватимуть за законопроект про амністію авторства Мірошниченка

У вівторок, 29 січня, народний депутат від фракції «Партії регіонів» Юрій Мірошниченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 4021-3 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». На даний момент текст документа на офіційному веб-порталі Верховної Ради відсутній. Але, як пояснив автор законопроекту, він передбачає звільнення адмінбудівель мітингувальниками в обмін на амністію для всіх людей, які брали участь у протестах і опинилися під слідством, повідомляє «5 канал».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 При цьому Юрій Мірошниченко уточнив, що законопроектом передбачено звільнення адмінбудівель по всій території України, крім київських Жовтневого палацу, Будинку профспілок і Майдану Незалежності.

Крім того, саме цей законопроект представники «Партії регіонів» домовилися підтримати в сесійній залі. Таке рішення вони прийняли на закритому засіданні фракції, яке відбулося напередодні за участю Віктора Януковича.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Варто відзначити, що раніше у Верховній Раді було зареєстровано ще три законопроекти про амністію: авторства нардепа від «Батьківщини» Леоніда Ємця, регіоналів Дмитра Шпенова та Віталія Журавського та ще один позафракційного нардепа Юрія Дерев’янка.

Читайте також: