fbpx
Політика

В Україні не утискають права російськомовних громадян – Ляшко

 Як повідомив народний депутат України Олег Ляшко, йому часто телефонують громадяни, які говорять російською мовою, і просять за це вибачення. У зв’язку з цим він звернувся до всіх російськомовних, закликавши їх не вибачатися за те, що вони розмовляють російською мовою, коли дзвонять йому.
 
 «Говоріть тією мовою,  якою звикли», – підкреслив Олег Ляшко.
 
 У той же час він закликав усіх російськомовних громадян України поважати права українців на вільне спілкування українською мовою. При цьому він також закликав усіх держслужбовців спілкуватися на роботі українською, а поза роботою – на тією мовою, якою їм зручно.
 
 Крім того, коментуючи заяви російських телеканалів про утиск прав російськомовних громадян в Україні, Олег Ляшко заявив, що все це неправда. Він підкреслив, що жодних проблем з використанням російської мови в Україні немає.
 
 «Так що нехай Путін знайде собі іншу роботу, а не намагається захищати російськомовних громадян України від неіснуючих загроз», – підсумував Ляшко.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 

Олег Ляшко про мови (відео):

Читайте також: