fbpx
Політика

Децентралізація повинна бути збалансованою і розумною – Тимошенко

 Кандидат у президенти України від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що децентралізація влади сприятиме більш динамічному розвитку регіонів. За її словами, децентралізація – це стратегічне завдання керівництва країни. Однак, як вона зазначила, децентралізація повинна бути збалансованою і розумною, без втрати керованості країною.

Юлія Тимошенко переконана, що децентралізація повинна проходити разом з потужною підтримкою села, глибокою реформою місцевого самоврядування та адміністративного устрою. Більш того, на думку екс-прем’єра, децентралізація повинна бути основою програми будь-якого політика, який претендує на місце губернатора або президента.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що попередні президенти, заради зміцнення своєї влади і побудови авторитарного режиму, робили ставку на безправ’я, безпорадність і фінансову виснаженість регіонів, повну залежність від центральної влади. Зокрема, як вона зазначила, Янукович довів залежність регіонів від центральної влади до максимуму, оскільки сконцентрував у своїх руках майже всі можливості і фінансові потоки.

На її думку, саме все це і призвело до напруженої соціально-економічної ситуації і стало підставою для сепаратизму.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Це призвело до того, що ні одне повноваження, яке вам делеговано, не могло бути здійснено так, як це передбачено законом. Напружена соціальна ситуація в регіонах сьогодні, в тому числі, є ґрунтом для того сепаратизму, який роздувається в регіонах. Люди, які відчували себе економічно і соціально обезкровленими, стають "базою" для руху сепаратизму, який ініційований Кремлем», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: