fbpx
Ситуація на Південному Сході України

КВУ: Одеса знаходиться на порозі терору

На сьогоднішній день Одеса знаходиться «на порозі терору». Всьому виною недавній витік даних про громадян, які виступають за єдність України. Таку думку висловив Анатолій Бойко, керівник одеської обласної організації комітету виборців України. Ситуацію в Одесі експерт прокоментував під час брифінгу, який пройшов в Українському кризовому центрі. Слова Бойка передає УНІАН.

«Або міліція, або лікарі продали проросійським активістам бази даних з людьми, які зверталися за медичною допомогою до лікарень», – упевнений Бойко.

Як прогнозує голова КВУ в Одеській області, зараз деякі особи в соціальних мережах закликають до помсти. Йдеться про помсту за мітингувальників, які згоріли в Будинку профспілок під час масових зіткнень в Одесі.

«Місто – на порозі терору», – додав Анатолій Бойко.

За словами Бойка, представники МВС «в даний час не приймають ніяких реальних та ефективних кроків у цьому питанні». Зокрема, правоохоронці навіть не намагаються протидіяти таким діям проросійських активістів.

Бойко вважає, що події 2 травня сталась в Одесі через зраду силовиків.

«Одеська громадськість, Євромайдан два місяці кричали на всю Україну, а також неодноразово зверталися до міністра внутрішніх справ Авакова з вимогою усунути пана Луцюка з посади голови МВС в області», – нагадав Бойко.

Як зазначив голова КВУ в області, Петро Луцюк отримав своє призначення «за квотою БЮТ». Глава МВС України Арсен Аваков «не хотів або не міг йти наперекір Юлії Тимошенко і Олександру Турчинову. Після цього Бойко закликав притягнути до відповідальності всіх осіб, які допустили масові зіткнення в Одесі.

«Одеса постраждала через партійні квоти у правоохоронних органах», – підсумував Бойко.

Читайте також: