fbpx
Політика

Посол Молдови: У Придністров’ї знаходиться 1,5 тисячі російських військових

У невизнаній Придністровській республіці знаходиться приблизно 1,5 тисячі російських військовослужбовців. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив Іон Стевіле, посол Республіки Молдови в Україні. Слова молдавського дипломата передає РБК-Україна.

За його словами, зараз в Придністров’ї перебувають «залишки 14 -ї армії Збройних сил РФ». Також на території невизнаної республіки знаходяться і російські миротворці. Посол Молдови запевнив, що російські миротворці легально перебувають в Придністров’ї.

«У нас є відповідна угода з Російською Федерацією, – про присутність контингенту в 500 осіб», – заявив Іон Стевіле.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Крім того, в Придністров’ї перебуває близько 1 тисячі російських військових, яких керівництво Молдавії просить вивести з території Придністров’я. У Кишеневі просять росіян забрати і боєприпаси, які охороняють російські бійці.

Іон Стевіле розповів і про вплив Російської Федерації на формуванні бюджету Придністров’я. Посол стверджує, що Кремль 70 % утримує бюджет невизнаної республіки. Молдавський дипломат запевнив, що зараз Придністров’я існує і розвивається лише за підтримки російської сторони.

«Приблизно 70 % бюджету Придністров’я формується завдяки фінансовій підтримці з боку Росії. Тільки 25-30 % формується з місцевих зборів», – підкреслив посол.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Іон Стевіле впевнений, що якщо Придністров’я не отримуватиме допомогу від Кремля, то невизнана республіка навряд чи протримається більше місяця.

Після цього дипломат розповів і про газовий борг республіки Придністров’я перед Російською Федерацією. Він стверджує, сума газового боргу Придністров’я становить 4,5-5 мільярда доларів.

«Газовий борг Придністров’я становить близько 4,5-5 мільярдів доларів. Це робить лідерів Придністров’я повністю підконтрольними», – підсумував Іон Стевіле.

Читайте також: