fbpx
Політика

Тимошенко просить Порошенка відмовитися від «незрозумілих переговорів» з Росією

Лідер партії «Батьківщина», кандидат у президенти України Юлія Тимошенко звернулася до народного депутата Петра Порошенка з приводу переговорів з Росією. Зокрема, екс-прем’єр-міністр попросила Петра Порошенка відкликати звернення, в якому йшлося про двосторонні переговори з Російською Федерацією. Про це Юлія Тимошенко повідомила під час брифінгу після завершення заходів щодо річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Слова Тимошенко передає прес-служба ВО «Батьківщина».

Крім того, Юлія Тимошенко закликала Петра Порошенка не руйнувати Женевські угоди. За її словами, «незрозумілі двосторонні переговори» між Києвом і Кремлем можуть легалізувати окупацію Криму і ультиматуми до України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Я хочу підкреслити ще раз, що звернення Петра Порошенка до Російської Федерації, яке прозвучало так, що російська сторона повинна визначити час і місце проведення таких переговорів – є неприйнятним», – заявила Юлія Тимошенко.

За її словами, Україна не може вийти з переговорного процесу, що проводиться в чотирибічному форматі разом з ЄС, США та Російською Федерацією. Тимошенко вважає, що порушення нинішнього переговорного процесу стане причиною руйнування санкцій світу, введених щодо Росії. Екс-прем’єр впевнена, що такі дії України фактично призведуть до «капітуляції».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Я закликаю Петра Порошенка не руйнувати переговорний процес, який в даний момент існує між всіма країнами-учасниками. Крім того, я закликаю відкликати своє звернення з приводу переходу на такі незрозумілі двосторонні переговори», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що раніше Юлія Тимошенко провела переговори з сепаратистами. Зокрема, екс-прем’єр-міністр поспілкувалася з загарбниками будівлі СБУ в Луганську.

Читайте також: