fbpx
Окупація Криму

Україна перекрила канал подачі води до Криму, – ЗМІ

Українська влада перекрили надходження води з річки Дніпро на Кримський півострів через Північно-Кримський канал. Про це в суботу, 26 квітня 2014 року, повідомляють українські ЗМІ.

Згідно з інформацією журналістів, Україна забезпечує до 85 відсотків потреб Автономної Республіки Крим у прісній воді через даний канал, який з’єднує головне русло річки Дніпро з Кримським півостровом.

Відзначимо, Північно-кримський канал побудували в 1961-1971 роках. Він починається з Каховського водосховища і доходить до міста Керчі у Криму. Довжина каналу становить 402,6 кілометрів, максимальна пропускна здатність 300 кубічних метрів на секунду.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, глава уряду Криму Сергій Аксьонов зазначав, що вода з річки Дніпро не надходить у Північно-Кримський канал в кількості, яка необхідна для потреб півострова.

21 березня цього року глава українського уряду Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна не розглядає можливості припинення постачання електроенергії і води в Крим, але Російська Федерація повинна за це платити.

Читайте також: