fbpx
Політика

США збільшить допомогу Україні в галузі оборони ще на 46 мільйонів доларів, – Барак Обама

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама затвердив рішення про надання додаткової допомоги Україні у сфері безпеки та оборони на суму понад 46 мільйонів доларів. Про це повідомляється в середу, 8 жовтня 2014 року, на офіційному сайті посольства США в Україні.

Ці кошти є доповненням до раніше оголошених 70 мільйонів доларів безпечної допомоги.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Згідно з інформацією посольства, до складу допомоги увійдуть кошти для покупки приладів нічного бачення, бронежилетів, патрульних машин і броньованих позашляховиків, а також додаткових засобів зв’язку.

Американський уряд також надасть обладнання та організовує навчання щодо застосування радіолокаційних станцій виявлення вогневих позицій мінометів, щоб підвищити обороноздатність української армії. Крім того, такі станції дозволяють військовослужбовцям України отримувати повідомлення про зустрічний артилерійський вогонь.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

А також буде надано додаткове фінансування в рамках Програми спільного зменшення загрози для матеріально – технічної допомоги Держприкордонслужбі України.

Читайте також: