fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували незаконне транспортування вугілля та територію Росії

 Спостерігачі ОБСЄ на російських прикордонних пунктах "Донецьк" і "Гуково" в Ростовській області зафіксували перевезення вугілля із Луганської області на територію Росії. Про це йдеться в щотижневому звіті спостережної місії ОБСЄ на російських прикордонних пунктах, передає УНН.

Як повідомили представники ОБСЄ, щодня о 11:55 спостерігали переміщення вантажівок, які перетинають кордон з Україною в РФ і назад.

"За словами одного з місцевих працівників, вантажівки транспортують вугілля з України в РФ, тому що місцевий залізничний шлях з Гуково в Червонопартизанськ пошкоджений і не функціонує", – йдеться в повідомленні.

Також в звіті повідомляється, що зафіксовано збільшення кількості осіб, одягнених у військовий одяг, які перетинали кордон в обох напрямках російсько – українського кордону.

Зокрема, наголошується, що кількість жінок і чоловіків у військовій формі, які перетинали кордон, найчастіше в пункті пропуску "Донецьк" збільшилася з 372 осіб до 555 в день. "Спостерігачі не помітили, щоб у них (тих, хто перетинає кордон – ред.) була зброя", – наголошується в звіті.

Джерело: УНН

Читайте також: