fbpx
Політика

Gazeta Wyborcza: “Росія хоче пробити коридор до Криму”

Деклараціям Російської Федерації вірити не можна, а Мінські домовленості – це свідчення нераціонального використання паперу. Про це сьогодні, 12 листопада, повідомляє польське авторитетне видання Gazeta Wyborcza.

«Вірити словам чи заявам російського керівництва немає ніяких підстав. Можна вірити лише в дії. Якщо російська військова авіація порушувала повітряний простір в Європі і на Алясці, змушуючи підніматися в повітря літаки НАТО, і якщо росіяни провели тестовий запуск ракети, яка може переносити ядерну зброю, то це може говорити тільки про погані наміри», – констатували в польському виданні.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як зазначають автори статті, підписані Мінські домовленості «чомусь стосуються тільки української сторони, так як сепаратисти одразу задекларували, що вони не мають відношення до буферної зони, а відступити повинні українські війська».

Газета відзначає, що російські війська не збираються залишати територію України.

«У Росії безперервно повторюють, що Крим належить їм, і тепер їй потрібно отримати сухопутний кордон з Кримом, так як міст Росія – Крим був би занадто дорогим. Судячи з пересування російських військ, вони збираються пробити через Україну коридор до Криму», – вважає видання.

Читайте також: