fbpx
Політика

В Росії хочуть припинити поставки газу в Європу через Україну

Перший заступник голови комітету Держдуми РФ з питань промисловості Володимир Гутен направив депутатський запит керівнику «Газпрому» Олексію Міллеру. У своєму запиті російський депутат просить повідомити наявні дані про реверс газових поставок деякими країнами Євросоюзу в Україну.

«Останнім часом різко зросла кількість звернень виборців до комітету з промисловості. Йдеться про звернення, пов’язані з російсько – українськими газовими відносинами», – сказано в листі.

Володимир Гутен сказав, що сподівається отримати дані щодо технологічної можливості реверсних поставок природного газу в Україну. Також депутат хоче дізнатися про країни ЄС, які можуть брати участь в реверсі газу, і про те, наскільки такі поставки відповідають умовам контрактів «Газпрому» з європейськими партнерами.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Депутат Державної думи РФ зазначив, що ще не отримав відповіді від керівництва «Газпрому». Втім, інформація про реверс російського природного газу країнами Євросоюзу в Україну підтверджується.

«Я вважаю, що потрібно обговорити доцільність обмеження або припинення поставок газу українським маршрутом», – підкреслив заступник глави думського комітету.

Як пояснив Володимир Гутен, для забезпечення експорту газу європейські країни можуть використовувати зарезервовані і незадіяні потужності трубопроводу «Північний потік». Також російський депутат відзначає, що час можливого припинення або обмеження поставок в «Газпромі» можуть використовувати «для проведення планових ремонтних та профілактичних робіт на українському напрямку з метою підготовки до зимового періоду поставок газу».

Читайте також:  Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо миру в Україні

 

Читайте також: