fbpx
Політика

Сіярто заперечує “дружбу” з путіном: ” – Я його васал”

За словами Сіято, нерідко уряд порушує важливе питання, а решта поводяться так, ніби нічого не сталося. Це показує, що останніми роками реального простору для раціонального діалогу зі стратегічних питань немає, і ситуація погіршується.

Про це сказав міністр закордонних справ та торгівлі Петер Сійярто був в Інституті політичних наук Гарвардського університету.

Play Video
“Якщо ми висунемо таку вимогу, відповідь не обговорюватиме її, вивчатиме, як знайти рішення, а затаврувати нас друзями Путіна, кремлівськими пропагандистами або, можливо, російськими шпигунами”, – поскаржився він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Сійярто додав: якби було місце для раціонального діалогу, якби була взаємна повага і якби ті, хто постійно говорить про демократію, звертали увагу на тих, чия думка дещо відрізняється від думки більшості, то цих ідеологічних дебатів та стигматизації можна було б б уникнути.

Міністр наголосив, що угорський уряд завжди був чесний щодо своєї стратегії та цілей. І це можливо, каже він, завдяки унікальній політичній стабільності, що панує в країні.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

“Ось як ми можемо дозволити собі говорити те, що робимо, і робити те, що говоримо”, – пояснив свою позицію.

Раніше Кулеба відповів, чи вважає Орбана та Сіярто проросійськими політиками.

Читайте також: