fbpx
Політика

Консерватори Чехії спростували “фейк” щодо об’єднання з партією Орбана в Європарламенті

Чеські консерватори відкидають ідею приєднання партії “Фідес” прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до групи Європейських консерваторів і реформістів (ECR).

Орбан заявив італійським ЗМІ після засідання Європейської Ради 1 лютого, що його партія “Фідес” приєднається до ECR після виборів до Європарламенту 2024 року.

Однак чеська депутатка Вжечонова зазначила, що ECR не потрібен той, хто шантажував решту ЄС через Україну.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

“Фідес” не належить до групи ECR, і для мене, і багатьох з нас в групі це абсолютно не обговорюється”, – зазначила депутатка, яка належить до Громадянської демократичної партії ODS – провідної консервативної політсили, що входить в ECR.

“Орбан не має нічого спільного з цінностями групи ECR”, – додала Вжечонова, яка є координаторкою ODS у Європарламенті.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Ключовою розбіжністю між ODS та “Фідес” є їхнє ставлення до Росії та України. У той час як чеські консерватори рішуче налаштовані проти Росії і прагнуть максимально підтримати Україну, політики “Фідес” продовжують підтримувати зв’язки з Москвою і намагаються послабити підтримку України.

Читайте також: