fbpx
Політика Суспільство

У Львові вшанували Степана Бандеру з нагоди 115-ї річниці від дня народження (ВІДЕО)

Сьогодні, 1 січня, у Львові вшанували голову Проводу ОУН Степана Бандеру з нагоди 115-ї річниці від дня його народження.

Учасники поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері, що на площі Кропивницького, та опісля відбулась спільна молитва за Україну.

Нагадаємо, Степан Бандера – український політичний діяч, один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б. Як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус «Борець за незалежність України у ХХ сторіччі».

Сьогодні, 1 січня, у Львові відзначили 115 річницю від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери. Також сьогодні росіяни атакували “шахедами” університет у Дублянах, де вчився Бандера.
Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері на площі Кропивницького. Після цього відбулася спільна молитва всіх присутніх за Україну.

Степан Бандера – український політичний діяч, один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б. Як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус “Борець за незалежність України у ХХ сторіччі”.

Степан Бандера відбував ув’язнення у центральній Берлінській в’язниці. З початку 1942 року по серпень 1944 року перебував у концтаборі Заксенгаузен. Голову Проводу ОУН вбили 15 жовтня 1959 року у Мюнхені.

Читайте також:  Професор Салазар – диктатура інтелігентного мізантропа (ВІДЕО)


Також сьогодні, 1 січня, “шахеди” вдарили по університету в Дублянах, де вчився Степан Бандера. Внаслідок удару зруйнований дах на площі 600м2 і перекриття на площі 120 м2. Крім цього, знищено п’ять вікон у будинку факультету землевпорядкування і туризму Львівського національного університету природокористування.

“Шахеди” зруйнували і будівлю музею Романа Шухевича на вулиці Білогороща у Львові. Постраждалих немає, але втрачено ряд експонатів музею.

Читайте також: