fbpx
Політика

Посольство Угорщини відреагувало на ситуацію на Закарпатті

Угорщина

Депутати Сюртівскої сільської об’єднаної територіальної громади під час прийняття присяги співали молитву угорців. Про це повідомляє посольство Угорщини в Україні, передає «Європейська правда».

«З’ясувалося, що людина, яка зробила запис і опублікувала його з очевидно недоброзичливою метою – яка, до речі, є членом сім’ї політика, який зазнав поразки на виборах – навмисно не записала державний гімн України, який пролунав в кінці сесії, і тільки після цього присутні заспівали національну молитву угорців, якій кілька сотень років, і яка згодом стала державним гімном Угорщини», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Підкреслюється, що закон України гарантує використання національних символів для національних меншин.

«Це стало можливим завдяки такому зразковому і сучасному законодавчому положенню, і зараз вже десятиліттями спостерігається практика, згідно з якою в поселеннях, де проживають угорці, присутні угорські національні кольори, а під час урочистостей лунає національна молитва. Ми сподіваємося, що ця прекрасна і високо цінуємо традиція поваги до різних національностей і меншин буде безперешкодно тривати в Україні», – додали в посольстві.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, що депутати Сюртовскої сільської об’єднаної територіальної громади після прийняття присяги заспівали гімн Угорщини.

Після цього Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини Іштвана Ійдярто.

Читайте також: