fbpx
Політика

МЗС викликало посла Угорщини в Україні

МЗС України

Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини Іштвана Ійдярто. Про це повідомляє прес-служба відомств.

Дмитро Кулеба закликав угорську сторону уникати кроків та заяв, які не відображають дійсності і створюють деструктивну емоційну напругу в українсько-угорських відносинах. 

За його словами, нинішня ситуація, коли громадяни України – депутати об’єднаних територіальних громад на своєму інавгураційному засіданні співають національний гімн будь-якої іншої іноземної держави, зокрема Угорщини, є неприпустимою.

Читайте також:  В Будапешті російський репер Баста поскандалив з українцями

«Будь-які твердження про те, що в Україні нібито має місце “залякування” угорської громади або її частини, є безпідставною спекуляцією. В Україні як правовій державі діє принцип індивідуальної, а не колективної відповідальності», – зазначив він.

Глава українського зовнішньополітичного відомства поінформував угорського дипломата, що слідчі дії правоохоронних органів в Закарпатській області відбуваються в межах повноважень СБУ щодо окремих громадян України, і жодним чином не спрямовані проти угорської національної меншини.  

Читайте також:  Угорський уряд не прийняв делегацію сенаторів США, яка приїхала у Будапешт з ним на зустріч

Нагадаємо, що депутати Сюртовскої сільській об’єднаної територіальної громади після прийняття присяги заспівали гімн Угорщини.

Після цього з’явився ролик, на якому біля в’їзду в місто Берегово людина в камуфляжному одязі на тлі символіки «Правого сектора» загрожує закарпатським угорцям.

Читайте також: