Депутати просять КСУ визнати неконституційними положення постанови Уряду про карантин вихідного дня

48 депутатів Верховної Ради просять Конституційний Суд визнати неконституційними частину пунктів постанови Кабінету міністрів про запровадження в Україні карантину вихідного дня. Про це повідомляє прес-служба КСУ.

«Автори клопотання вважають, що окремі положення вказаної постанови не відповідають низці норм Основного Закону України, а також зазначають, що порушені у конституційному поданні питання мають особливе суспільне та економічне значення, оскільки стосуються, в тому числі, й життя і здоров’я громадян», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, вони вказують, що обмеження на проведення планових госпіталізацій на час карантину «означає, що медична допомога надаватиметься не в усіх випадках, а лише невідкладних та термінових, тим самим затверджуючи всупереч (з порушенням) статті 49 Конституції України, вибірковий підхід до надання медичної допомоги».

Related Post

Також депутати вважають порушенням Конституції обмеження роботи частини закладів і підприємств під час карантину вихідного дня: «Обмеження, встановлені пунктом 15 постанови № 641, порушують статтю 24 Основного закону, а саме: рівність конституційних прав і свобод громадян, внаслідок заборони працювати одним громадянам, в той час як інші громадяни працюють».

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня.

Leave a Comment