fbpx
Право

Депутати просять КСУ визнати неконституційними положення постанови Уряду про карантин вихідного дня

48 депутатів Верховної Ради просять Конституційний Суд визнати неконституційними частину пунктів постанови Кабінету міністрів про запровадження в Україні карантину вихідного дня. Про це повідомляє прес-служба КСУ.

«Автори клопотання вважають, що окремі положення вказаної постанови не відповідають низці норм Основного Закону України, а також зазначають, що порушені у конституційному поданні питання мають особливе суспільне та економічне значення, оскільки стосуються, в тому числі, й життя і здоров’я громадян», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, вони вказують, що обмеження на проведення планових госпіталізацій на час карантину «означає, що медична допомога надаватиметься не в усіх випадках, а лише невідкладних та термінових, тим самим затверджуючи всупереч (з порушенням) статті 49 Конституції України, вибірковий підхід до надання медичної допомоги».

Також депутати вважають порушенням Конституції обмеження роботи частини закладів і підприємств під час карантину вихідного дня: «Обмеження, встановлені пунктом 15 постанови № 641, порушують статтю 24 Основного закону, а саме: рівність конституційних прав і свобод громадян, внаслідок заборони працювати одним громадянам, в той час як інші громадяни працюють».

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня.

Читайте також: