Сулейман Керімов оголошений у міжнародний розшук – МВС Білорусі

  Рішення про оголошення акціонера "Уралкалія" Сулеймана Керімова в міжнародний розшук Інтерпол прийняв протягом доби, повідомив агентству "Інтерфакс-Захід" у вівторок начальник управління інформації і громадських зв’язків МВС Білорусі Костянтин Шалькевич.

"Менше доби знадобилося на те, щоб Інтерпол прийняв рішення про оголошення Керімова в міжнародний розшук за запитом міжнародних правоохоронних органів", – зазначив представник МВС.

"Вчора був спрямований цей запит, і вчора було отримано підтвердження Інтерполу про те, що Керімов включений до міжнародної бази щодо розшуку осіб Інтерполом", – повідомив К.Шалькевич.

У понеділок Слідчий комітет Білорусі повідомив, що С. Керімов є обвинувачуваним по вже розслідуваній кримінальній справі щодо посадових осіб ЗАТ "БКК" . Винесені постанови про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту і оголошення його в розшук, зокрема, по лінії Інтерполу. Дії С. Керімова кваліфіковані слідством як організація зловживання владою і службовими повноваженнями (п.4 ст.16 та ч.3 ст.424 Кримінального кодексу Республіки Білорусь). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна, заявили в СК Білорусі.

Related Post

Між тим, адвокат Анатолій Кучерена заявляв, що його підзахисний С. Керімов утримається від поїздок за кордон, якщо буде оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. "Інтерпол не з’ясовує справжність або обгрунтованість оголошення тієї чи іншої особи в розшук. Він зобов’язаний виконувати доручення слідчих органів країни – члена міжнародної поліцейської організації", – сказав А. Кучерена.

Саме тому, за його словами, у разі оголошення в міжнародний розшук С. Керімов відмовиться від виїзду за кордон з тим, щоб уникнути арешту.

Адвокат назвав ситуацію з розслідуванням справи абсурдною. "Це повний абсурд. Я навіть не знаю, як вести захист, від кого захищатися. З ким мені спілкуватися, як – через прес-службу Слідчого комітету Білорусі?"- дивується А. Кучерена.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment