fbpx
Спорт

В УАФ заявляють про готовність провести матч проти Швейцарії

Національна збірна України готова провести матч групового етапу проти збірної Швейцарії. Про це повідомляє прес-служба Української асоціації футболу.

«Позиція УАФ базується на чіткому переконанні в тому, що гравці й персонал збірної, які отримали негативні результати тестів на Covid-19, мають право брати участь у матчі відповідно до Протоколу УЄФА про повернення до гри. У списку збірної для участі в поєдинку є більше 13-х гравців (у тому числі — мінімум один воротар). Тому ми просимо УЄФА сприяти отриманню від місцевої влади у Швейцарії рішення про звільнення протестованих гравців від карантину й дозволу на їхню участь у матчі», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Крім цього, до лав першої команди можуть викликати гравців U-21, якщо УЄФА дозволить цим футболістам узяти участь у більш ніж одному матчі протягом 48-ми годин.

«Крім того, відповідно до протоколу УЄФА, гравцям перед матчем необхідно пройти тестування в сертифікованій лабораторії УЄФА. Здати такий тест в акредитованій УЄФА в Україні лабораторії можна не раніше 9.00 18 листопада. При цьому ця сама лабораторія вказує рекомендований час вильоту футболістів, до якого можна буде отримати всі результати тестів, це — 21.00», – додали в УАФ.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Позиція УАФ полягає в тому, що результат цього поєдинку має визначитися саме на футбольному полі й відповідно до принципів Fair Play.

Нагадаємо, матч між збірними Швейцарії та України в рамках Ліги Націй, який повинен був пройти 17 листопада 2020 року, офіційно скасований через спалах COVID-19.

Раніше стало відомо, що ще троє гравців збірної України отримали позитивний тест на COVID-19 – Руслан Малиновський, Жуніор Морас і Сергій Кривцов.

До цього повідомлялося, що на коронавірус захворіли Едуард Соболь, Євген Макаренко та Дмитро Різник.

Читайте також: