fbpx
Політика

В ОП пообіцяли не допустити скасування електронного декларування

Андрій Єрмак

В Україні не буде ні повного, ні часткового скасування законів, які змушують українських чиновників декларувати доходи. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Ніяких відкатів до вчорашнього дня і непрозорих домовленостей на вищому рівні не може бути. Ніяких часткових або повних відмін тих чи інших базових законів, які змушують чиновників декларувати свої доходи. Це принципово», – написав він у Facebook.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Єрмак підкреслив, що Україна може і буде розвиватися тільки в демократичній та антикорупційної парадигмі.

«Україна ніколи, підкреслюю, ніколи більше не повернеться до традиційних олігархічних практик. Україна завжди буде дотримуватися своїх демократичних цінностей, серед яких ключове місце займає нульова терпимість до будь-яких проявів номенклатурної корупції», – додав він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також: