fbpx
Політика Популярне

«Чорти відкривають свої справжні обличчя», – Зеленський про рішення КСУ

Володимир Зеленський

Рішення Конституційного Суду щодо антикорупційного законодавства є публічним проявом змови частини старих еліт і олігархів проти президента і проти країни. Про це написав президент України Володимир Зеленський у Facebook.

«Я точно знаю, що сьогоднішній демарш Конституційного Суду – це публічний прояв змови частини старих еліт і олігархів проти Президента і проти країни. Ніяк інакше. Конкретно проти. Бо тільки слабкий Президент і слабка держава – запорука збереження їхнього корупційного способу життя. Інакше вони не вміють», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За його словами, рішення КСУ – зовсім не про чесну політичну конкуренцію, зовсім не про Конституцію, верховенство права, законність, а, швидше, це про традиційну брудну політику, коли своїм усе, а суспільству – злидні.

«Як там кажуть – на Хелловін всі чорти з політичного пекла відкривають свої справжні обличчя. Так співпало. Прізвища чортів ви прекрасно знаєте», – додав президент.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Зазначимо, що Національне агентство з питань запобігання корупції досі не може перевіряти декларації посадовців, незважаючи на відновлення доступу до Реєстру декларацій.

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також: