fbpx
Політика Популярне

НАЗК досі не може перевіряти декларації посадовців

Національне агентство з питань запобігання корупції досі не може перевіряти декларації посадовців, незважаючи на відновлення доступу до Реєстру декларацій. Про це повідомляє прес-служба НАЗК у Facebook.

«28 жовтня Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій, виконуючи рішення Конституційного Суду України. Після засідання Ради національної безпеки і оборони та відповідного Рішення Уряду доступ до Реєстру було відновлено. Однак, НАЗК досі не може перевіряти декларації посадовців. Сотні недоброчесних чиновників уникнуть відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Закарпатські волонтери розпочали виробництво "мишоловок" для військ рф

Зазначається, що наразі уся антикорупційна система опинилася під загрозою, оскільки рішення КСУ поставило під питання перевірку звітів політичних партій, що особливо важливо після виборчого процесу.

«Крім цього, воно зупинило механізми викриття конфлікту інтересів у посадовців, виявлення корупції на державних підприємствах й роботу викривачів корупції. І це далеко не весь список», – додали в НАЗК.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також: