fbpx
Політика Україна

Кулеба прокоментував рішення Конституційного Суду щодо електронного декларування

Електронне декларування

Рішення Конституційного Суду, яким в Україні фактично скасовується електронне декларування, створює проблему для боротьби з корупцією. Про це написав в Facebook міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Президент, уряд, зокрема МЗС, рішуче налаштовані докласти зусиль для вирішення проблеми, створеної рішенням КСУ. Задача МЗС – спільно з нашими з партнерами знайти оптимальні шляхи вирішення створеної проблеми і забезпечити, щоб антикорупційна інфраструктура в Україні діяла належним чином. Не тому, що хтось про це просить ззовні, а тому, що боротьба з корупцією відповідає інтересам українського народу і потрібна для подальшого руху України шляхом європейської інтеграції», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

Кулеба назвав неприпустимою дану ситуацію і висловив підтримку НАЗК.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, вчора, 28 жовтня 2020 року, Конституційний суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Слід відзначити, що це рішення може поставити під загрозу безвізовий режим і співпрацю з МВФ.

Читайте також: