fbpx
Політика Популярне Право Україна

Голову КСУ Тупицького підозрюють у державній зраді

Олександр Тупицький

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно голови Конституційного суду України Олександра Тупицького через самовільне зайняття земельної ділянки в Криму, а також державну зраду. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що голова КСУ у липні 2018 року, у складі групи осіб, самовільно зайняв не відведену йому у встановленому законодавством України порядку земельну ділянку та уклав правочин, яким визнав повноваження у посадових осіб органів РФ на внесення записів про відчуження української земельної ділянки та віднесення її до категорії тих, що підпадають під юрисдикцію РФ.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Таким чином він можливо вчинив діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, державній та економічній безпеці України, що кваліфікуються за ч. 2 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 111 КК України.

Данна стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також: