fbpx
Економіка

Названа причина падіння доходів українців

Доходи українців у другому кварталі нинішнього року знизилися в реальному і номінальному вимірі головним чином через скорочення зарплати. Про це повідомили в Національному банку України.

«У ІІ кварталі доходи домогосподарств знизилися як у реальному наявному, так і номінальному вимірі. Падіння охопило всі складові доходів, крім соціальних допомог. Зазначенаскладова зросла завдяки індексації пенсій, виплатам по безробіттю та іншим допомогам. Найбільший внесок у падіння доходів мало скорочення зарплати, отриманої в Україні. Оскільки згідно з даними ДССУ в ІІ кварталі зберігалося зростання середньомісячних номінальних заробітних плат штатних працівників підприємств, скорочення оплати праці в цілому свідчить про суттєвий вплив кризи на доходи працівників суб’єктів мікропідприємництва», – йдеться в повідомленні.

Також через закриття кордонів знизилися і доходи та перекази трудових мігрантів. Більша спрямованість індивідуального підприємництва на сектор послуг зумовила падіння прибутку та змішаного доходу.

Читайте також: