Кулеба прокоментував рішення Конституційного Суду щодо електронного декларування

Рішення Конституційного Суду, яким в Україні фактично скасовується електронне декларування, створює проблему для боротьби з корупцією. Про це написав в Facebook міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Президент, уряд, зокрема МЗС, рішуче налаштовані докласти зусиль для вирішення проблеми, створеної рішенням КСУ. Задача МЗС – спільно з нашими з партнерами знайти оптимальні шляхи вирішення створеної проблеми і забезпечити, щоб антикорупційна інфраструктура в Україні діяла належним чином. Не тому, що хтось про це просить ззовні, а тому, що боротьба з корупцією відповідає інтересам українського народу і потрібна для подальшого руху України шляхом європейської інтеграції», – йдеться в повідомленні.

Кулеба назвав неприпустимою дану ситуацію і висловив підтримку НАЗК.

Related Post

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, вчора, 28 жовтня 2020 року, Конституційний суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Слід відзначити, що це рішення може поставити під загрозу безвізовий режим і співпрацю з МВФ.

Leave a Comment