fbpx
Політика

Зеленський терміново скликає РНБО

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони. Про це повідомляє його прес-служба.

«Змушені констатувати, що останнім часом з’явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Сторони обговорять ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення.

«Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою. Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими», – сказав Зеленський.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що національній безпеці України несуть загрозу вирішення певних органів державної влади.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, вчора, 28 жовтня 2020 року, Конституційний суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Слід відзначити, що це рішення може поставити під загрозу безвізовий режим і співпрацю з МВФ.

Читайте також: