fbpx
Україна

Євросоюз закликав негайно звільнити Павла Гриба

Прес-секретар голови європейської дипломатії Федеріки Могеріні Майя Косіянчич заявила, що Європейський союз закликає Росію негайно звільнити українця Павла Гриба, засудженого до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє сайт ЄС.

В ЄС назвали затримання Гриба незаконним і наголосили, що вирок йому має бути скасований.

“23 липня Верховний Суд Російської Федерації підтримав рішення російського суду про присудження до шести років позбавлення волі Павла Гриба, 21-річного інваліда-громадянина України, якого викрали російські органи влади в Білорусі в серпні 2017 року. незаконно затриманий в Росії без будь-яких обґрунтованих звинувачень”, – заявили дипломати ЄС.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

“Пан Гриб страждає від дуже серйозних захворювань, які можуть стати небезпечними для життя в будь-який момент. Проте, всупереч постанові Європейського суду з прав людини, українським лікарям не дозволялося бачити його. Ми очікуємо, що йому буде наданий терміновий доступ до спеціальної медичної допомоги.”, – підкреслила вона.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

“Усі незаконно затримані громадяни України на Кримському півострові та в Росії, включаючи екіпаж суден, захоплених Росією 25 листопада, повинні бути негайно звільнені. Міжнародним спостерігачам за правами людини повинен бути наданий повний, вільний і безперешкодний доступ до Кримського півострова.”, – наголосила представник ЄС.

Нагадаємо, раніше Верховний суд Росії визнав “законним” вирок українцю Павлу Грибу, якого засудили на 6 років колонії.

Читайте також: