fbpx
Події

МЗС України закликало РФ повернути незаконно затриманого Павла Гриба

Павло Гриб

МЗС України засудило РФ за безпідставне затримання 19-річного громадянина України Павла Гриба, а також вимагає негайно повернути його до України. Нагадаємо, що він знаходиться в СІЗО в Краснодарі.

«Міністерство категорично засуджує переслідування російською владою громадян України в Росії і за її межами, безпідставні затримання українців, порушення їх права на справедливий суд і засудження за сфабрикованими політично мотивованими справами», – повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також:  СБУ затримала ще двох колаборанток з Херсонщини: одна з них ховалась у київському хостелі

У МЗС зазначили, що повідомлення Управління ФСБ в Краснодарському краї від 25.08.2017 було направлено Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону рекомендованим листом тільки 31.08.2017 і надійшло до консульської установи 07.09.2017 – через 14 днів після арешту.

19-річний Павло Гриб зник на території Білорусі 24 серпня. Він поїхав в Гомель на зустріч з громадянкою Росії, з якою познайомився в соціальних мережах і яка також прибула в Гомель.

Читайте також:  На Закарпатті трапилася смертельна аварія

Офіційна влада Білорусі підтвердила факт перетину Грибом білорусько-українського кордону. Те ж підтвердили і українські прикордонники.

За неофіційною інформацією, Павло був затриманий у зв’язку з перебуванням в розшуку, в який його оголосила ФСБ РФ нібито за підозрою в тероризмі.

Читайте також: