Юлія Тимошенко вимагає розслідувати корупційні оборудки колишньої влади

Комментарии:

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що для розслідування корупційних злочинів високопосадовців, які керували країною останні 5 років, нам потрібні нові силовики.

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Саме тому Президент має подати кандидатури на нового Генпрокурора та Голову СБУ, а парламент має за них проголосувати.

Юлія Тимошенко також нагадала, що в Президента є конституційне право звільнити та призначити Генпрокурора та голову СБУ, проте Зеленський поки не вніс подання на призначення.

Читайте також:  Уряд Орбана закликав Україну до капітуляції

«Нам треба звернутися до глави держави і розв’язати це таким чином: Президент завтра вносить подання на Генпрокурора та голову СБУ. Парламент за процедурою ad hoc має проголосувати за звільнення та призначення нових Генпрокурора та голови СБУ», – сказала Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» впевнена, якщо зараз не почнуться гучні розслідування і суспільству не пред’являть винних за розкрадання фінансів, землі, державного майна, це означатиме, що на позачергових виборах корумпована верхівка колишньої влади піде до Ради. І виникнуть підозри про якісь залаштункові домовленості за спиною суспільства, додала вона.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Підсумовуючи Юлія Тимошенко закликала представника Президента у ВРУ звернутися до глави держави з прохання швидше внести кандидатури нових силовиків, а спікера — одразу ж після того, як відповідні подання надійдуть до Ради, винести їх на голосування в залі.