fbpx
Економіка

Новий уряд має домовитись з МВФ про зниження тарифів, – Юлія Тимошенко

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила під час прямого ефіру на одному з українських телеканалів, що восени новий президент та новий уряд мають розпочати новий переговорний процес з МФВ, який би стимулював розвиток української економіки та передбачав зниження тарифів.

Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Змінився президент, поміняється уряд і парламент. І треба новий високопрофесійний переговорний процес без підвищення тарифів, без скорочення соцзахисту людей. І такі переговори можливі. Нові переговори потрібні, щоб продовжити співпрацю, доки не будуть покриті дефіцити в фінансах за рахунок детінізації та підйому економіки», – зауважила вона.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Юлія Тимошенко також нагадала, що в «Новий курс» передбачає систему оптимізації держборгу, який сьогодні є непосильним для країни.

Голова партії назвала основні кроки, які потрібно робити для того, щоб у нас не було дефіциту грошей і нам не треба було звертатися до МВФ.

По-перше, поміняти короткострокові запозичення на довгострокові, зазначає Юлія Тимошенко. По-друге, поміняти дорогі гроші, які, на жаль, залучені попередньою владою, на гроші з адекватною вартістю, які не руйнуватимуть фінанси країни, додала вона.

«МВФ працює в Україні, тому що в нас колосальні дефіцити фінансових ресурсів. Ми можемо вийти з цієї ситуації, якщо ми  переглянемо податкову систему, митну політику, ми таким чином можемо закрити 43% тіньової економіки. Це на 43% більша дохідна частина бюджету. Реалізувати це можна, закривши контрабанду в Україну  і змінити Податковий кодекс, щоб база оподаткування вийшла з тіні», – сказала політик.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Юлія Тимошенко запевнила, що вихід є з кожної ситуація: «Наша стратегія передбачає вихід із глухого кута. Є шлях, ресурси, мета вийти на зовсім інший розвиток і країни, і на інший рівень заможності українським родинам».

Читайте також: