fbpx
Політика

Не Коломойському і не Путіну вирішувати, хто буде українським Президентом, – Порошенко

У вівторок, 26 березня, президент України Петро Порошенко заявив, що його позов до суду проти одного із українських телеканалів – це інструмент захисту нашої держави від намагань розхитати ситуацію в країні за допомогою засобів масової інформації.

Про це повідомляє сайт президента України.

«Я наголошую, що я ніколи не судився з журналістами. І зараз не збираюся це робити. Я прийняв рішення і подав позов проти каналу. Це є елемент захисту української держави від зазіхань найбільшого олігарха-втікача, який сидить за кордоном і думає, що ниточками він буде управляти українськими маріонетками. Ми точно маємо це зупинити», – сказав Глава держави.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Нічого у вас не вийде. Реваншу не буде. Українці неодноразово демонстрували відповідальний вибір, а я переконаний, що суд доведе і ні в кого більше не буде бажання використовувати засоби масової інформації для дестабілізації ситуації в нашій державі», – додав Петро Порошенко.

«І я наголошую, що мною підписаний відповідний договір, буде зареєстрований відповідний позов і це буде зроблено для захисту інтересів нашої держави», – також сказав Президент.

Глава держави зауважив, що зазначені сюжети дуже нагадують сюжети російського телебачення про «розіп’ятого хлопчика» на російському ТБ, які використовувалися агресором для пропаганди та гібридної інформаційної війни проти України.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«І цей «розіп’ятий хлопчик», яким нав’язувалися думки, намагалися задурити голову українцям. Українці тоді не повірили російському телебаченню, бо вони знали – це є елементи гібридної війни. Це є елементи, коли використовуючи ЗМІ, не важливо як вони називаються – чи Russia Today, чи «Перший російський канал», чи «Росія 24» – вони хотіли добитися тієї мети, яку Путін поставив перед собою: знищити Україну. Але українці були захищені від подібної інформаційної атаки, а від каналів всередині країни – виявляється захисту такого не було», – сказав Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ: Путін намагається взяти реванш на президентських виборах, – Порошенко

Читайте також: