fbpx
Політика

Путін намагається взяти реванш на президентських виборах, – Порошенко

У понеділок, 25 березня, президент України Петро Порошенко на зустрічі зі студентами і викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України наголосив, що українці зробили свій вибір і визначились у напрямку розвитку держави як повноправного члена Євросоюзу та НАТО.

Водночас він підкреслив, що цей вибір потрібно продовжувати захищати, в тому числі і під час виборів.

Про це повідомляє сайт президента України.

«Такий тепер наш вибір. Цей вибір простий. Але прикладаються величезні зусилля, аби ми його не бачили за миготінням прізвищ у бюлетені, який є найдовший за всю українську історію», – сказав він.

«І останні тижні, коли стало зрозуміло, що патріотизм, здоровий глузд українців, відповідальність їх вибору впевнено перемагають залпи інформаційної війни, і парад олігархічних технологій. Тому з Кремля зараз надійшла команда задіяти силові провокації. Виборчу кампанію явно б хотіли перевести у формат вуличних зіткнень. Це спроба зірвати вибори. Їх мета щоб в Україні полилася українська кров», – заявив Петро Порошенко.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Глава держави зазначив, що 44 кандидати на пост Президента вважають, що зараз саме їх час.

«Ці 44 перетворили вибори на ярмарку брехні і лицемірства, які реалізуються достатньо подивитися будь-яке ток-шоу. Це є інформаційна складова гібридної війни, яку Путін веде проти нашої країни», – додав він.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Президент підкреслив, що лише абсолютно професійні дії з боку більшості з правоохоронних органів поламають цей сценарій.

«Не дали їм спровокувати ні в Черкасах, ні в Полтаві. Президент прямо до них ходить. А вони тікають…», – додав він.

«Наш український сценарії це провести справедливий, прозорий виборчий процес. Забезпечити чесний підрахунок голосів. І тільки так ми зможемо продовжити курс, яким йшли п`ять років. І це мій обов’язок як Президента, Верховного Головнокомандуючого і як гаранта конституційних прав і свобод українських громадян», – сказав він.

«Це є громадянський, патріотичний, національний обов’язок усіх українських патріотів», – підкреслив Петро Порошенко.

Читайте також: