Енергетичний міст «Україна – ЄС» є геополітичною противагою планам Москви, – Порошенко

Комментарии:

Президент України Петро Порошенко під час наради з питань розвитку атомної енергетики та підвищення рівня ядерної безпеки на Хмельницькій АЕС в ході робочої поїздки до Хмельницької області акцентував на важливості реалізації проектів Енергетичного мосту  «Україна – ЄС» та добудови 3 і 4 енергоблоків Хмельницької АЕС.

Про це повідомляє сайт президента України.

«Вибір місця нашої зустрічі саме на Хмельницькій АЕС є невипадковим. Адже тут знаходяться на старті ще два надважливих проекти для енергетичної безпеки та розвитку нашої держави. Перший – Енергетичний міст «Україна – ЄС» та другий проект – добудова 3 та  4 енергоблоків Хмельницької АЕС», – зауважив Петро Порошенко.

Також він зауважив, що в Україні стартувала реформа енергетичного ринку, яка має на меті  формування цін на електроенергію як для виробників, так і споживачів шляхом створення конкурентного відкритого ринку.

«В цій ситуації атомна енергетика набуває особливо важливого значення. Атомна енергетика має отримати фінансову можливість для розвитку, для створення нових заміщуючих потужностей, для використання свого експортного потенціалу», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що українська влада має чіткі перспективи на найближчі два-три роки для українських атомщиків.

«Ми доб’ємося енергетичної незалежності держави у газовій сфері,  в сфері ядерної енергетики. Ми вже в цьому напрямку зробили великі кроки. Наша потужна і безпечна атомна енергетика вийде на нові технологічні і економічні рубежі», – підсумував він.

ЧИТАЙТЕ: Порошенко назвав ефективні кроки у боротьбі з бідністю