fbpx
Економіка

Порошенко назвав ефективні кроки у боротьбі з бідністю

Президент України Петро Порошенко в ефірі одного з українських телеканалів назвав успішні кроки у реалізації реформ та відродженні економіки країни

Про це повідомляє офіційний портал президента України.

Зокрема, Петро Порошенко наголосив, що економічне зростання має обов’язково бути відчутним для кожного українця.

Президент зазначив, що у питанні подолання бідності держава тільки зараз отримала можливість і ресурси для підвищення пенсій та інших соціальних виплат.

«Лише зараз, після проведення потужного комплексу реформ. Коли відновилось економічне зростання, коли створений фундамент державності, ми запроваджуємо рішучий наступ на бідність», – сказав він.

Петро Порошенко зауважив, що опозиція називає підвищення пенсій і соцвиплат підкупом виборців і навіть зареєструвала проект рішення Верховної Ради, вимагаючи негайно припинити такі виплати.

«Не дочекаються», – підкреслив Петро Порошенко.

Він наголосив, що боротьба з бідністю – це програма, яка складається з двох частин.

За його словами, є негайні кроки, які можна зробити вже зараз, базуючись на тому, що українська економіка зростає дванадцять кварталів поспіль.

«Створений потужний фундамент, накопичені певні кошти в Пенсійному фонді. І тому перші кому ми маємо допомогти – це пенсіонери. Бо вони постраждали найбільше», – сказав Президент.

Він зауважив, що мінімальна заробітна плата і середня зарплата зросли, а підвищення пенсій відбувалося найменше.
Петро Порошенко зазначив, що потрібно зробити три потужних кроки для боротьби з бідністю. По-перше, індексація пенсій. Рішення про це було прийнято ще в 2017 році, що з 1 березня 2019 року пенсії будуть проіндексовані.

«Я наголошую, що вже 5 мільйонів пенсіонерів отримали індексовані пенсії», – повідомив він.

Глава держави додав, що до цього додається і компенсація – виплата у розмірі 2410 грн., тим пенсіонерам, які отримують найнижчу пенсію.

«Ці кошти ми отримали в Пенсійний фонд за рахунок закриття «чорних дірок» на розмитненні «євроблях». І ці кошти, до останньої копійки, мають іти тим пенсіонерам, які отримують мінімальну пенсію», – розповів Петро Порошенко і додав, що таких пенсіонерів в Україні близько 4 мільйонів.

«Кожен рік ми будемо підвищувати, індексувати пенсії. І зростання економіки має бути відображено на кишені пенсіонера, вчителя, лікаря, студента для того, щоб забезпечити ефективні кроки у боротьбі з бідністю», – сказав Петро Порошенко.

Президент особливо відзначив рішення про підвищення виплат на кожну третю і наступну дитину у багатодітних родинах.

ЧИТАЙТЕ: Порошенко призначив полковника Кривоноса заступником секретаря РНБОУ

Читайте також: