fbpx
Політика

Аваков стривожений різким напливом виборців з ОРДЛО, які змінюють місце голосування

За останні три тижні у шість разів збільшилася кількість людей, які приходять з окупованих територій та переписують місце голосування на інше.

Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми “Право на владу”, повідомляє МВС у своєму Twitter-акаунті.

“Ми фіксуємо за останні три тижні збільшення у шість разів кількості людей, які приходять з окупованих територій та переписують місце голосування на інше. Це добре чи погано? Думає хтось про голосування? Чи це схема, яку нам пропонує один із кандидатів або наш ворог? Ми зараз уважно це вивчаємо”, – сказав Аваков.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами міністра, МВС стежить, аби у виборчому реєстрі не було “мертвих душ” або людей, які давно забули про свій реєстр, а за них хтось проголосує.

“Ми маємо базу даних перетину кордону. Якщо бачимо,що громадянин отримав від члена комісії бюлетень, однак знаходься за кордоном – це кримінальна відповідальність”, – підсумував Аваков.

Нагадаємо, 3 лютого, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів журналістам, яку роль виконуватиме на майбутніх президентських виборах.

Читайте також: