fbpx
Політика

Аваков розповів, що буде робити на майбутніх президентських виборах

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів журналістам, яку роль виконуватиме на майбутніх президентських виборах.

За словами Авакова, “його основна місія і функція полягають у тому, аби усі кандидати у президенти отримали рівні права”.

«Ми напрацювали інструментарій, як реагувати на порушення і забезпечити прозорість на виборах. Перш за все, ці функції покладені на Національну поліцію України. Коли ми будемо виявляти якісь порушення у виборчому процесі, то будемо озвучувати їх публічно. Щоб український народ був у курсі всіх подій і щоб у жодного кандидата не було спокуси зайняти найвищий пост у державі через підкуп і порушення», – сказав очільник МВС.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Також він додав, що особливі ризики вбачає в купівлі голосів, адже спроби розгорнути систему масштабного підкупу виборців фіксувалися неодноразово.

“Ми уважно стежимо за цією ситуацією. Якщо це перейде у фазу скоєння злочину, то поліція обов’язково втрутиться… На даний момент уже зареєстровано дев’ять кримінальних проваджень, зокрема провадження, коли передвиборча кампанія фінансується не з виборчого фонду, напад на кандидатів та інші”, – підсумував міністр.

Читайте також: