fbpx
Економіка

Свинина в Україні вже дорожча, аніж в ЄС, – Тригубенко

Народний депутат Сергій Тригубенко повідомив на своїй Facebook-сторінці, що ціни на свинину в Україні – як у Європі, на відміну від доходів українців, які, на жаль, досі перебувають десь на рівні африканських країн.

“За даними globalprice.info, 1 кг свинини у Литві коштує 127-175 грн, у Латвії – 102-127 грн, у Польщі – 111-134 грн, у Словаччині – 127-160 грн, у Чехії – десь 159 грн. І нарешті в Україні – від 102 до 199 грн за кг. Хоча, з власного досвіду мушу сказати, що свинини за 102 грн за кіло давно ніде не зустрічав

Виходить, що ми навіть трохи випереджаємо окремі країни ЄС за цінами на суто “український продукт”, – заявив нардеп

Читайте також:  Нідерланди замовили для України гаубиці DITA в Чехії

Також Тригубенко додав, що серед факторів, які зумовили таку сумну картину: інфляційні процеси та епідемія африканської чуми свиней (АЧС).

“Хвороба зумовила знищення більш як 32 тис. голів свиней, і це лише за офіційними даними.

На цьому фоні рекордно зріс імпорти свинини в Україну з-за кордону. За минулий рік ми наростили показники імпорту у 5 разів! І думаю, що це ще не межа. Щодо експорту, то через АЧС у цьому контексті ми фактично ізольовані. За минулий рік Україна відправила в інші країни всього 1600 т свинини”, – зазначив політик.

Читайте також:  Ігнат покидає посаду спікера Повітряних сил, – командувач ПС

Підсумовуючи нардеп стверджує, що висновок з усього цього дуже простий:

“Неспроможність контролюючих органів належно виконувати свої обов’язки та ефективно протидіяти АЧС призвела не лише до значних збитків українських фермерів – свинарів (вони досі не отримали від держави понад 27 млн грн компенсацій), але й до погіршення якості життя кожного українця, якому, у буквальному сенсі цього слова, дешевше скуштувати свинину за кордоном”.

Ціни на свинину в Україні та ЄС: ми випереджаємо Європу… Ціни на свинину в Україні "живуть" як у Європі, на відміну,…

Gepostet von Sergey Trigubenko am Donnerstag, 17. Januar 2019

Читайте також: