Зеленський зробив важливу заяву про майбутні президентські вибори

Комментарии:

Кандидат у президенти Володимир Зеленський запропонував демократичним політичним силам України приєднатися до онлайн-підрахунку голосів на майбутніх президентських виборах з допомогою системи e-Vybory.org.

“У нас є велика мрія – щоб ми могли мати онлайн-уряд. А онлайн-уряд починає своє життя з онлайн-виборів. Поки законодавчо і технічно ми повністю це зробити в Україні не можемо, але ми вже на шляху. Благо, є фахівці”, – каже Зеленський.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Член ініціативної групи та голова ГО “Електронна демократія”, Володимир Фленц пояснив принцип роботи цієї системи:

“Хоч ми зараз не можемо провести онлайн-вибори, ми можемо провести онлайн підрахунок голосів. Відкрито для всіх. Для цього ми придумали, щоб спостерігачі та члени комісії прямо на дільницях, коли з’являться протоколи підрахунку голосів, їх фотографували і негайно викладали в інтернет. В інтернеті волонтери будуть оцифровувати і ми будемо отримувати результати прямо в режимі онлайн”, – говорить Фленц.

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

Зокрема Фленц додав, що таким чином результати голосування будуть видні не просто в сумі, а з точністю до кожної ділянки.

“Я вважаю, що це просто здоровское початок цього прозорого уряду. І ми закликаємо всі демократичні сили нашої країни приєднатися до нашої ідеї”, – резюмував Зеленський.