fbpx
Економіка Популярне

У Нацбанку України розповіли про роботу під час воєнного стану

Національний банк України не має наміру вводити обмеження в разі запровадження в країні воєнного стану. Про це заявив глава НБУ Яків Смолій на зустрічі з керівниками 40 найбільших банків, передає прес-служба регулятора.

«Національний банк не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектору у разі запровадження воєнного стану. Ліквідність банківського сектору становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного і безперебійного функціонування», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

Зазначається, що НБУ не має підстав для запровадження адміністративних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках.

«За необхідності банки можуть користуватися, як і раніше, стандартними інструментами підтримки ліквідності та інструментом екстреної підтримки ліквідності ELA. Також ми продовжуємо уважно слідкувати за розвитком ситуації на валютному ринку та готові здійснювати валютні інтервенції у разі потреби, щоб не допускати різких “стрибків” курсу під тиском психологічних чинників. Національний банк має для цього достатньо ресурсів та інструментів. Наразі обсяг міжнародних резервів сягає 17,8 млрд доларів», – додав Смолій.

Читайте також:  Ку-клукс-клан. Історія найбільшої расистської організації США

Нагадаємо, 25 листопада ФСБ РФ затримала кораблі ВМС України «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу» в територіальних водах Росії. Повідомлялося, що українські військові не реагували на вимоги прикордонників зупинитися, при цьому здійснювали небезпечне маневрування. Росіяни вимушено застосували зброю. В Україні це розцінили як акт військової агресії.

Читайте також: